Niet alleen in onze voeding is vitamine C onmisbaar, ook in cosmedische producten is deze antioxidant een grote meerwaarde. Het is dan ook vanzelfsprekend dat pHformula producten heeft ontwikkeld met 3 verschillende soorten medicinale Vitamine C in, een direct werkend, een vertraagde afgifte en een citrusextract. Deze vitamine staat gekend om zijn anti-radikalaire eigenschappen en zal dus bijdragen tot de preventie van huidveroudering en van pigmentvlekken.

Wat kan vitamine C allemaal voor jouw huid betekenen?

Het huidverouderingsproces vertragen

Zoals jullie weten zijn er heel veel producten op de markt die veel beloven. Die belofte is helaas vaak een belofte die niet wordt nagekomen. Geen enkele crème kan bestaande rimpels laten verdwijnen, dit is een fabel, of een marketingstunt zeg maar. Wel bestaan er producten die de fijne lijntjes minder zichtbaar maken.  Hiervoor gebruik je best een crème met vitamine C, maar deze moet wel een hoge concentratie hebben, om effectief te werken. (minimaal 2%). Onderzoek heeft aangetoond dat juist dit ingrediënt de ‘fijne’ tekenen van huidveroudering tegengaat alsook een positieve werking heeft op pigmentatie, dankzij de antioxidantwerking.

Vitamine C vermindert acne en onzuiverheden

Maar liefst negentig procent van de mensen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met acne. Niet alleen pubers, maar ook volwassen kunnen  last hebben van  puistjes. Vitamine C heeft een bewezen effect op het herstellen van de huidbarrière, en kan zo acne verminderen. Ook daarom is dit ingrediënt geen overbodige luxe in je huidverzorgingsproduct.


Minder zichtbare pigmentvlekken

 Vitamine C wordt heel vaak ingezet bij personen met pigmentatie (melasma) om deze te verminderen. Pigmentatie ontstaat door een verstoorde vorming van pigment door bijvoorbeeld hormonen of zonlicht. Vitamine C remt dit proces af.