Luxury Tan Experiences

Zonnen onder deskundig toezicht

Mini vakantie in Geraardsbergen

Wij behandelen Uw bezoek aan onze studio als een mini vakantie, persoonlijk advies en ontspanning zijn bij ons vanzelfsprekend. Solarium De Skin Kliniek in Geraardsbergen biedt U de modernste zonneapparatuur van Ergoline en ons personeel is getraind om U stap voor stap te begeleiden bij het veilig zonnen.

Of U zich nu onbezorgd voorbereid op een vakantie, een kleurtje wilt opdoen voor een speciale gelegenheid of gedurende het hele jaar een gezonde huidskleur wilt behouden, wij verwelkomen U graag in onze studio. Onze prioriteit is om Uw bezoek zo leuk, verfrissend, comfortabel en relaxed mogelijk te maken.

Wij onderscheiden ons van vele andere studio’s doordat wij beschikken over medische apparatuur om uw huidtype te bepalen.

Huidtype meting – Norm 2019

Welk huidtype heeft u? Er zijn verschillende soorten huidtypes, hiermee moet rekening gehouden worden met het gebruik van de zonnebanken. Bij Solarium De Skin Kliniek krijgt u een gratis huidtype meting.

Medische Huidscan

Lees verder -->

Huidscan

Om te zorgen dat u de juiste hoeveelheid zonlicht op uw huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat er naar uw huidtype gekeken wordt. Solarium De Skin Kliniek zal altijd (aan de hand van een vragenlijst en/of een huidmetingssysteem) analyseren welk huidtype u heeft en zorgen dat u niet meer zonlicht krijgt dan goed voor u is.

Meting Malanine

Lees verder -->

Malanine

Melanine is een pigment in de huid wat gevormd wordt door de melanocyten. Het beschermt de celkern, met daarin het DNA, tegen UV straling van het zonlicht. De hoeveelheid Melanine bepaald je phototype, dat wil zeggen de (erfelijk bepaalde) hoeveelheid pigment in de huid.

Meting Erytheem

Lees verder -->

Erytheem

Erytheem is een reactie op het zonlicht gepaard gaande met roodheid en zwelling (verbranding). De MED (Maximale Erytheem Dosis) is dan overschreden. Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de huid voor zonlicht, hoe sneller de huid dus zal verbranden.

METEN = WETEN

Zonnebanken & Tarieven

Reservaties gebeuren telefonisch +32 483 42 37 44  / +32 54 41 05 51

Adres : Grotestraat 51, 9500 Geraardsbergen

Ultra Performance 1600

180010min
 • 15 min – € 23.00
 • 20 min – € 28.00
 • 25 min – € 32.00
 • 30 min – € 36.00

Prestige 1100

130010min
 • 15 min – € 18.00
 • 20 min – € 23.00
 • 25 min – € 26.00
 • 30 min – € 29.00

Esprit 770

120010min
 • 15 min – € 17.00
 • 20 min – € 22.00
 • 25 min – € 25.00
 • 30 min – € 28.00

Onze sessies worden ook per minuut verkocht

Inspiration 600

120010min
 • 15 min – € 17.00
 • 20 min – € 22.00
 • 25 min – € 25.00
 • 30 min – € 28.00

Prestige 400

120010min
 • 15 min – € 17.00
 • 20 min – € 22.00
 • 25 min – € 25.00
 • 30 min – € 28.00

Inspiration 400-S

80010min
 • 15 min – € 10.00
 • 20 min – € 12.00
 • 25 min – € 14.00
 • 30 min – € 16.00

Reservaties gebeuren telefonisch +32 483 42 37 44  / +32 54 41 05 51

Adres : Grotestraat 51, 9500 Geraardsbergen

VRAAG & ANTWOORD

Zon is goed voor je. Het stimuleert de aanmaak van vitamine D wat belangrijk is voor onder andere sterke botten en tanden. Bij Solarium De Skin Kliniek te Geraardsbergen kunt U verantwoord zonnen na een gedegen huidmeting van Uw huidtype. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen door onze klanten …

Vraag & Antwoord

Het zonlicht van de zon buiten en dat uit bruiningslampen is hetzelfde. Zoals gezegd, komt UVC niet op het aardoppervlak en wordt evenmin door het zonlicht in zonneapparaten afgegeven. UVA wordt in de natuur praktisch ongefilterd doorgelaten, het is ook aanwezig in straling van zonneapparaten. Het UVB aandeel in het zonlicht is sterk afhankelijk van: het tijdstip op de dag; de tijd in het jaar (maximaal in juni, nihil in oktober tot maart); de plaats op aarde; de hoogte boven zeeniveau en ook nog de atmosferische omstandigheden. In zonneapparaten is het aandeel UVB afhankelijk van het gekozen lamptype en eventuele fi lters, maar de hoeveelheid is wel constant. De totale kracht van het ultraviolette licht (UVA + UVB) dat uit het zonneapparaat mag komen, is wettelijk vastgesteld op 0,3 W/m2 en als veilig bestempeld door de Europese Commissie. Dat komt ongeveer overeen met de zon aan de Middellandse zee op een mooie zonnige dag in de zomer.

De professionele zonneapparatuur die u bij de aangesloten SVZ-leden vindt, voldoen aan de nieuwste Europese norm – een eigentijdse veiligheidsnorm voor zonnebanken om de veiligheid van de consument te waarborgen. De norm houdt in dat er uit zonnebanken niet meer ultraviolet licht mag komen dan men krijgt op een mooie zomerdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur aan de Middellandse Zee. Technisch kan dit in heel precieze waarden worden uitgedrukt, maar deze duidelijke vergelijking maakt dat consumenten de zonkracht beter kunnen voorstellen. Net als in de buitenzon, moet u ook binnen verantwoord omgaan met de zon. Daarom altijd het advies om bij een professionele SVZ-studio te genieten van een zonnesessie. Waarbij de kracht van het licht en de duur van de sessie precies aansluiten op uw huidtype. Het geeft u een mooi bruin resultaat, zonder te verbranden!

Er bestaan veel misverstanden over zonnen tijdens de zwangerschap. Ultraviolette stralen dringen door tot het eerste huidlaag (de opperhuid) waarmee het pigmentatieproces wordt geactiveerd. De indringdiepte van UV-licht is echter zo gering dat een foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen. Echter, wanneer u zwanger bent, moet u om een andere reden wel extra voorzichtig zijn met zonlicht. Bij zwangeren is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot versterking van de huidpigmentatie. Sommige vrouwen ontwikkelen daarom onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht – het zogenaamde zwangerschapsmasker. De pigmentvlekken zijn niet schadelijk, maar worden wel als ontsierend ervaren en kunnen (tot soms jaren na de bevalling) nog aanwezig zijn. U gezicht uit het zonlicht houden (door er bijvoorbeeld een handdoek overheen te leggen) is een oplossing. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal zorgen dat uw Vitamine D-niveau op peil blijft. Dit is niet allor more FAQs.

Nog even niet onder de zonnebank. Je leest het goed. Als je nog geen 18 jaar oud bent, mag je nog geen gebruik maken van de zonnebank. Dat betekent dat je pas vanaf je 18e jaar van harte welkom bent in een van onze aangesloten studio’s. Deze regel is een tijdje geleden opgesteld, omdat huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is als ze niet teveel zonlicht krijgen. Tot je 18e is je huid namelijk nog in ontwikkeling. Huidschade door eventuele verbranding vergroot dan het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd.

Na een zonnebankkuur of zonvakantie ontdekken mensen soms kleine witte (of juist bruine) plekjes op hun gebruinde huid. Velen ervaren deze vlekjes als ontsierend, maar maken zich soms daarnaast zorgen over wat het nu eigenlijk is. De witte of bruine vlekjes die zichtbaar kunnen worden in een mooi gebruinde huid. Wat kan het zijn? Bij het zien van de witte vlekjes denkt u wellicht in eerste instantie aan de huidziekte Vitiligo, maar dat is niet waarschijnlijk. Mensen die Vitiligo hebben, hebben grotere, witte (pigmentloze) plekken in de huid die onregelmatig van vorm zijn en vooral voorkomen op de gewrichten zoals ellebogen en knokkels op de handen. De witte huidvlekjes na blootstelling in de zon zijn kleinere witte plekjes die rond van vorm zijn. Een huisarts zal veelal pityriasis versicolor constateren. Dit is een ongevaarlijke oppervlakkige gistinfectie in de hoornlaag van de opperhuid.

Wat is vitamine D? Vitamine D is feitelijk geen vitamine, maar een natuurlijk hormoon in het menselijk lichaam. In ons lijf speelt deze bijzondere vitamine een belangrijke rol bij diverse orgaansystemen. Vitamine D reguleert bijvoorbeeld de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de lever en de nieren te stimuleren. De zonvitamine vermindert de mobilisatie van het calcium uit het bot (botontkalking). Ook remt het de uitscheiding van parathormoon uit de bijschildklier (bij overproductie verschijnen klachten als moeheid, misselijkheid, verlies van eetlust, dorst en darmverstoppingen). Tot slot heeft Vitamine D een belangrijke invloed op ons immuunsysteem.

Soorten huidtypes

De huid verbrandt altijd en wordt niet bruin. Het is een heel lichte huid, vaak met sproeten. Mensen met rood of lichtblond haar en lichte ogen hebben meestal huidtype 1.

De huid verbrandt snel en wordt zeer moeilijk bruin. Het is een lichte huid. Mensen met blond haar, grijze, groene of blauwe ogen hebben meestal huidtype 2.

De huid verbrandt minder snel en wordt gemakkelijk bruin. Het is een licht getinte huid. Mensen met donkerblond of bruin haar en vrij donkere ogen hebben meestal huidtype 3.

De huid verbrandt bijna nooit en bruint heel goed. Het is een natuurlijk getinte huid. Mensen met donker haar en donkere ogen hebben meestal huidtype 4.

De huid verbrandt zeer zelden en bruint intensief. Mensen hebben een donker getinte huid.

De huid verbrandt nooit en is zeer donker gepigmenteerd of zwart.

FOTOGALLERIJ