Mannen versus huidverzorging

De tijd dat huidverzorging enkel voor vrouwen was is lang geleden. De man waste zijn gelaat enkel, dus gewoon douchen, en dat was alles. Dit terwijl vrouwen konden smeren wat ze wilden, maar als een man een crème gebruikte, werd er al snel een oordeel geveld. Gelukkig is dit verleden tijd, het is namelijk zo wanneer een man hem de dag van vandaag niet gaat verzorgen hij eigenlijk uit de boot valt.

Testosteron en de mannenhuid….

Het mannelijk hormoon testosteron is verantwoordelijk voor wezenlijke verschillen tussen een mannen- en vrouwenhuid. Wat dan ook betekend dat die ook een ander verzorging nodig heeft dan de vrouwenhuid.

Vele merken wijzigen de verpakking en de geur van een product en bieden dit aan als verzorgingsproducten voor mannen. Dit is FOUT!

Grote verschillen tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid

  • Mannen hebben 50% meer kans op huidkanker dan vrouwen

(Voor een studie werden 26.000 blanke mannen en vrouwen tussen 15 en 39 jaar geselecteerd, die de diagnose van ‘melanoom’ kregen tussen 1989 en 2009. Tijdens de bestudeerde periode stierven 1.561 patiënten aan huidkanker. Opvallend: 40 procent van de patiënten was mannelijk, maar 64 procent van de overleden patiënten was dat ook.)

  • Een mannenhuid is tussen de 16 en 24 procent dikker dan een vrouwenhuid.
  • Doordat de mannenhuid meer cellen heeft is deze huid ook dikker
  • Mannen hebben last van grove poriën
  • De huid van een man is minder kwetsbaar dan de huid van de meeste vrouwen maar toch is de huid gevoeliger ter hoogte van de baardstreek door de dagelijkse scheerbeurten.
  • Mannen hebben een totaal andere pH- waarde dan vrouwen; wat een heel belangrijk verschil is
  • 83% van de mannen heeft een gedeshydrateerde huid en dit vooral rond de ogen, vandaar dat mannen sneller oogrimpels hebben dan vrouwen.
  • Door de beter ontwikkelde microcirculatie hebben mannen een betere doorbloeding van de huid
  • En tot slot, de huid van een man is vetter door een hogere talgproductie

Enkele opvallende cijfers

35% van de millennials scheert zich elke dag. Bij de babyboomers was dat 56%.
50% van de millennials denkt dat je gelaat wassen volstaat. Bij de babyboomers was dat nog 82%.
79% van de millennials gebruikt huidverzorgingsproducten t.o.v. 26% van de babyboomers.
80% van de mannen besteedt minder dan 5 minuten aan zijn huidverzorging.
32% slechts kent zijn huidtype en –behoeften.

Mannen zijn er zich dan wel meer van bewust dat ze hun huid moeten verzorgen met producten (ook al mag dat voor hen niet te veel tijd kosten). Toch vraag ik me af, als slechts 32% zijn huidtype kent, of ze dan wel de juiste ingrediënten smeren?

Dit bevestigt nog maar eens het belang van een goede huidanalyse die je bij Skin Result kan krijgen. Je kan ook de online test eens proberen.  Elke huid is uniek en een verzorging op maat zal altijd zorgen voor de beste resultaten.

Algemene aanbevelingen voor een verzorgde mannenhuid

Wassen / Reinigen 

Ook als man gebruik je best minstens éénmaal per dag een zacht product om je gezicht te reinigen. Gewone zeep is veel te agressief en tast de PH-waarde (de natuurlijke barrière) van je huid aan.
Adviesproduct van jouw Skin Expert by Skin Result: Facial Balancing Cleanser van 4VOO

 

Hydrateren
Ook een mannenhuid heeft behoefte aan extern vocht.

Dus: smeren, ja. Maar met een product speciaal ontwikkeld voor mannen en niet met dat van je vriendin of echtgenote. Je verspilt kostbare ingrediënten die niet voor jouw huid bestemd zijn en je kan zo irritaties veroorzaken. Zeker ’s avonds kan je gelaat – en vooral je hals – een extraatje gebruiken.

Adviesproduct van jouw Skin Expert by Skin Result: Maximum Renewal Moisturizer of Super Restoring Night Formula van 4VOO

 

 

 

 

Oogcrème
Een ontzwellende oogcrème is essentieel. Net zoals bij vrouwen is de huid rond je ogen dunner en dus gevoeliger voor de tand des tijds.
Adviesproduct van jouw  Skin Expert by Skin Result: Rejuvenating Under Eye gel of Under Eye Super Firm Complex van 4VOO

 

 

 

 

Zonnebescherming
Een sunscreen aanbrengen is ook voor mannen misschien wel het belangrijkste dagelijkse verzorgingsritueel. Het hele jaar rond, want je huid wordt altijd blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Blijkt bovendien uit studies dat mannen gevoeliger zijn voor huidkankers dan vrouwen. En laat 4VOO het net de man zo gemakkelijk maken dat deze fysische bescherming in ieder verzorgingsproduct verwerkt zit. 2 in 1, wat wil een man nog meer?

 

Scheerritueel
Clean shaving is het beste voor je huid. Water is de onmisbare basis. Hou je huid goed nat.

Denk eraan: safety first. Gebruik een veilige razor, geen botte mesjes. Investeer in goed materiaal maar zeker ook in een goede pre-shave, scheercrème en een after-shaving product. Zo kan je scheerbrand en vele irritaties voorkomen. Als clean shaving expert kan ik er met deskundigheid over meepraten!
Adviesproducten van jouw Skin Expert by Skin Result: Pre-Shave, Shaving Cream en Aftershave van MEN3

Mijn Advies

Ik ben er me van bewust dat mannen nooit zin zullen hebben om even veel tijd in de verzorging van hun huid te steken zoals vrouwen dat doen. Noch om dagelijks zes verschillende producten te smeren. Daarom is het extra belangrijk om te kiezen voor de juiste producten en die dan ook dagelijks consequent te gebruiken. Het duurt 28 dagen voor de huid van de mannen zicht vernieuwt. Dan pas zie je echt de resultaten.

Bij Skin Result werken we uitsluitend met verzorgingsproducten van 4VOO en met het shaving programma van Men3. Deze gamma’s zijn exclusief voor de mannenhuid ontwikkeld en pas na jarenlange tests en bewezen resultaten op de markt gebracht. Zekerheid voor alles.
Wil je meer weten over je huid en de verzorging ervan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een huidanalyse.