Het reinigen van de huid is zo noodzakelijk! En neen dit doe je niet enkel met water, of enkel door het gebruik van een tonic. Om je gelaat te reinigen gebruik je een aangepaste reinigingsmelk. Als je onder de douche staat reinig je je lichaam toch ook niet enkel met water? Tonic is een product die alle chemicaliën die ik het water aanwezig zijn en op je huid achterblijven gaat neutraliseren.. Goed reinigen is echt zó’n essentiële stap in je huidverzorgingsplan, en ik zie helaas oneindig veel problemen bij mensen die hun huid te vaak of met verkeerde producten reinigen.

Een goed gereinigde huid straalt, is voldoende gehydrateerd en de kans op verstopte poriën en puistjes is klein. Een huid die slecht (of overmatig) gereinigd wordt, zal er dof, droog of juist erg vet en onrustig uitzien. Niet alleen maak je door overmatig reinigen de barrièrefunctie van je huid stuk, je verwijdert ook allerlei bacteriën die je huid juist gezond houden. Elke ochtend en avond reinigen is geen overbodige luxe voor jouw huid.

 

Droge en/of gevoelige huid?

Is je huid droog en/of gevoelig dan adviseer ik je om je huid zo min mogelijk te reinigen met make- up doekjes schuimende producten ect. . Gebruik bij voorkeur alleen ’s avonds een milde reiniger die je afspoelt met water en die niet of weinig schuimt.
Een melkachtig product, waaraan olie is toegevoegd, is voor jouw huid het meest geschikt. ’s Morgens is het voldoende als je je huid met water afspoelt droogdept en erna de tonic gaat vernevelen over je huid. Na de reiniging breng je dan de passende dag- of nachtcrème aan.

Gedehydreerde huid?

Indien je een sterk uitgedroogde huid hebt en dus vaak last hebt van schilfertjes is het aan te raden een milde peelende reiniging te gebruiken die make-up en onzuiverheden op een effectieve manier verwijdert zonder de huid te dehydrateren.

Hoe ga ik tewerk?

Dagelijks de huid reinigen  (dag en nacht). Aanbrengen en voorzichtig inmasseren op het gelaat en de hals. Afspoelen met lauwwarm water. Indien nodig herhalen. 

Na het reinigen raad ik aan een tonic te vernevelen op het gelaat.

Ik adviseer de E.X.F.O. cleanse reiniger van pHformula.

Deze  4 in 1 reiniger is geschikt voor elk huidtype. te gebruiken om de huid mild te peelen, te verzachten, te kalmeren en te hydrateren terwijl roodheid en irritatie worden verminderd. Verbetert en onderhoudt de algehele gezondheid van de huid.

Tonic is een deel van het reinigingsritueel

P.O.W.E.R. essence van pHformula bevat krachtige ingrediënten die voor een stevige, gehydrateerde en frisse huid zorgen. Natuurlijke ingrediënten brengen vocht en voedingsstoffen in de huid om de textuur en glans te verbeteren. Het product wordt snel geabsorbeerd en werkt als primer om overige producten zoals serums beter te absorberen en biedt bescherming gedurende de dag

.• Beschermt de huid tegen vochtverlies

• Verjongt de huid en voorkomt vroegtijdige veroudering

• Zorgt voor versteviging

• Verheldert de huid en zorgt voor een egale teint, kan je ook gebruiken op je make- up te fixeren

• Beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf

• Zorgt voor een gehydrateerde huid