Een vette huid wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. Dit kan je zien en ook voelen. Een vette huid zal glimmen en voelt letterlijk wat vettig aan. Dit kan gedurende de dag erger worden. Misschien kan je eens deze test doen; neem aan het einde van de dag eens een kleenex en houd tegen het gezicht aan; de huid zal een wat olieachtig vochtplekje op het papier achterlaten.

Een vettere huid is door de verhoogde talgafscheiding dikker, daardoor is ze ook sterker en heb je ook minder snel tekenen van veroudering. Toch is een goede en juiste verzorging heel belangrijk. Te veel talg kan de huid uit balans brengen, waardoor puistjes, ontstekingen en uiteindelijk acne kunnen ontstaan. Met de juiste verzorging kan je het evenwicht in de talgproductie weer optimaliseren.
Pas wel op met sterk uitdrogende (alcoholhoudende) producten; de huid zal alleen maar meer talg produceren. Een vette huid vraagt juist om een zachte behandeling.

Huidanalyse

Mensen denken vaak; “een puistjes; ik heb een vette huid”! Niets is minder waar, dit is echt een misverstand. Puistjes in het gelaat staan niet gelijk aan een vette huid. Ook mensen met een vochtarme huid kunnen pukkeltjes krijgen. Twijfel jij er aan of je een vette huid hebt, doe dan de uitgebreide huidanalyse. Het is essentieel te weten welke kenmerken jouw huid heeft, enkel wanneer je dit effectief weet kan je het correcte behandelplan opstellen en je huid goed gaan verzorgen. En dan zal het je echt wel lukken om een mooie huid te bekomen.

Oorzaken van een vette huid

Je kan geboren worden met een vette huid. Maar meestal komt een vette huid voor na hormoonveranderingen zoals de pubertijd, zwangerschap, gebruik van de pil, de menopauze. Al deze factoren kunnen ook aan de basis liggen van een vette huid. Maar let op,ook het gebruik van verkeerde cosmetica of bepaalde voeding kan aan de basis liggen van een vette huid. Het weer is ook een belangrijke factor voor onze huid.

Tips