Wat moeten we weten over een serum?

Ik ben steeds weer met verstomming geslagen… Wanneer ik mensen in de praktijk aanspreek over het gebruik van een serum….

Elke keer opnieuw ben ik verwonderd te horen hoe weinig vrouwen gebruik maken van een serum voor het gelaat. Niet tegenstaande dat dit een onderdeel is van de dagelijkse routine wanneer je je gelaat optimaal wenst te verzorgen.

Maar wat is een serum? Waar is het goed voor? Wanneer en hoe dien ik het te gebruiken zijn veel terugkomende vragen.

Wat is een serum?

Het serum is meestal een dunne lopende emulsie. Deze zijn op basis van water of alcohol en bevatten een zeer hoge concentratie aan werkzame stoffen. Het serum is een extra stap in de dagelijkse verzorging. Dit kan specifiek ‘s morgens of ‘s avonds zijn. Al zijn er ook veel die je als 24uur kan beschouwen, dit wil zeggen dat je deze dus zowel tijdens de ochtend als avond verzorging kan inlassen.  Een serum zal de voedingsstoffen in je huid “vervoeren” en de crème die je er boven aanbrengt zal je huid beschermen en er voor zorgen dat de voedingsstoffen op de gewenste plaats terecht komen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er in de crèmes geen actieve ingrediënten aanwezig zijn, het is enkel zo dat ze in een crème minder geconcentreerd zijn.  We zouden kunnen stellen dat we niet zonder onze dagcrème kunnen maar wel zonder een serum.  Serums kan je inzetten als extra bij de dagelijkse verzorging maar in sommige gevallen kan deze bedoeld zijn als kuur. Een ware boost voor je huid dus. Bijvoorbeeld om je huid eens extra goed te verzorgen (lees hydrateren of pigmentatie) na de vakantie, dus veel zon. Serums kunnen ook een ware probleemoplosser zijn. Of ondersteuning bieden bij het aanpakken van een specifiek huidprobleem. Denk maar een Vitamine C, als je een serum gaat gebruiken met een hoge concentratie aan vitamine C kan je hiermee littekens aanpakken en vervagen.

Soorten serum

Aangezien ik een “moeilijke” huid heb sinds kind, ben ik vrij vroeg begonnen met het gebruik van serums. Op vandaag gebruik ik verschillende serums, eigen aan de job waarschijnlijk.

Als ik een serum gebruik voel ik daadwerkelijk een verschil aan mijn huid. Mijn huid voelt goed aan maar is ook minder vaal en straalt. In de winter bied het me een extra bescherming tegen de koude en in de zomer bied het me een zalig gevoel na alle zonnestralen die mijn huid heeft opgenomen. I

Al onze serums op een rijtje…..

AOX Ferulic 

 

 

Aox Ferulic  is een hypermodern antioxidantconcentraat dat de cellen beschermt en ook een krachtige anti-agingeffect bevat omdat het onmiddellijk de oxidatieve stress uitsluit die door externe agressies ontstaan.
Door de beschermende en herstellende functie is het geschikt voor alle huidtypes en leeftijden en kan het overal gebruikt worden. Het wordt gebruikt op een dagelijkse basis, ‘s ochtends of’ s’ avonds.
Bovendien fungeert het, dankzij zijn lichte en soepele textuur, als een basis voor elke behandeling en kan gemakkelijk worden aangebracht voordat onze gebruikelijke dagcrème wordt gebruikt.

30ml          130,00

 

 

 

 

 

Energy C “Brightening”

 

Intensieve behandeling van 4 weken met antioxiderende, hydraterende en verstevigende werking.

Stimuleert het vermogen van de huid om zichzelf te beschermen tegen vrije radicalen.

Verbetert de voeding en elasticiteit van de huid en bestrijdt fijne rimpels en expressielijnen.

4x 7 ml            69,00

 

 

 

 

 

 

Collagen 360° “Firming”

Gezichtsserum met een liftend effect dat de collageensynthese reactiveert, met een aanscherping en een verzachtende werking.

Behandelt verlies van stevigheid en rimpels, waardoor de kwaliteit en sterkte van het huidweefsel wordt verbeterd.

De huid herstelt zijn vitaliteit en elasticiteit, de poriën sluiten en de rimpels worden gladgestreken.

30ml          86,00

 

 

 

 

 

 

Stem Cell “Regenerative”

 

Ultrageconcentreerd serum met stamcellen met intensieve vernieuwingsactie.

Krachtige shock behandeling tegen cellulaire veroudering die het proces van huidafbraak tegengaat.

Herstelt de huid en diepe rimpels.

5×3 ml          79,00

 

 

 

 

 

 

Radinace DNA “Global anti- aging”

 

Geconcentreerd remodellerend serum dat de gezichtscontouren opnieuw definieert en effectief rimpels vermindert.

Zichtbaar en direct liftend effect.

De textuur van de huid is verfijnd, waardoor de elasticiteit en stevigheid worden verbeterd.

30ml          95,00

 

 

 

 

 

 

Ultimate W+ “Whitening”

 

Intensief serum met een verhelderende en antioxiderende werking op de huid.

Voorkomt en vermindert aanzienlijk het uiterlijk van donkere vlekken en fijne rimpels, waardoor de huidtonen worden verenigd.

30ml           79,00

 

 

 

 

 

 

 

Uw schoonheid is mijn reden van bestaan

devoetkliniek

 

2018-08-27T19:18:47+00:00

Geraardsbergen

Solleveld 52
9500 Geraardsbergen

Phone: +32(0)54.25.05.31

Mobile: +32(0)483.42.37.44

Web: www.deskinkliniek.be

Bereikbaar van MA tot VR van 10h – 22h Enkel na afspraak

%d bloggers like this: