Reinigen is de eerste en belangrijke stap naar een mooie, gezonde frisse huid. Het zorgt ervoor dat je gezicht proper blijft en voorkomt dat je poriën verstopt raken. Volstaat de Cleanser altijd? Heb je bijvoorbeeld aparte reinigingsproducten nodig om zonnecrème of make-up te verwijderen?

 

Heb ik een aparte reiniger voor mijn make-up nodig?

Een vraag die ik vaak krijg, kan ik elke cleanser van mesoestetic of pH formula ook gebruiken om make-up te verwijderen? Weet dat een gezichtsreiniger in principe is bedoeld om je huid schoon te maken, en niet zozeer om je make-up te verwijderen. Toch wordt dat gedaan, in dit geval zijn de producten van Mesoestetic of pH formula perfect. Foundation, concealer, poeder, bronzers, ect.  zijn goed te verwijderen met de beide cleansers. In sommige gevallen kan het nog wel nodig zijn om voor je oogmake-up een aparte reiniger te gebruiken. Over het algemeen geldt dat waterproof make-up zoals mascara’s moeilijker te verwijderen zijn dan niet waterproof make- up. Een alternatief kan hiervoor 100% natuurlijke olie zijn zoals jojobaolie.

 

Gebruik je liever een aparte make-upremover of olie, dan is het sowieso aan te raden om na het verwijderen van je make-up je gezicht nog even te wassen met een reiniger. Gevolgd door het gebruik van de tonic. Een Tonic zorgt er namelijk voor dat de laatste restjes van de reinigingsmelk verwijderd worden, alsook helpt het je meteen de huidbarrière en vochbalans te versterken. Bijkomend voordeel? Je moisrizer, je dag of nachtcrème dus zal beter worden opgenomen door je huid.

 

Heb ik een aparte reiniger nodig om zonnecrème te verwijderen?

Ook deze vraag krijg ik vaak. Kan je zonneproducten wel goed van je gezicht krijgen met een milde, wateroplosbare gezichtsreiniger? Ja, dat kan. Zowel SPF30 en 50 van pH fomula als de mesoprotech lijn van mesoestetic zijn goed te verwijderen van je huid met de cleansers van onze beide merken. Dankzij de wasstoffen in het product lukt dit ook nog prima met zonnecrèmes die water resistant – en daarmee iets vetter – zijn.

 

Heb ik een andere reiniger nodig als ik veel last heb van puistjes?

Last van puistjes of andere onrust op je huid? Dan ga je best net heel voorzichtig te werk als je je huid gaat reinigen. Reinigen kun je het best gewoon met een zo mild mogelijk product doen, zoals de verschillende cleansers uit ons gamma. Vraag zeker naar onze specifieke dermatologische producten van de acnelan. Het is een misverstand dat puistjes vragen om meer of sterkere reinigers en scrubs deze producten maken het alleen maar erger. Je kan veel beter regelmatig een exfoliant gebruiken. Behalve het oplossen en verwijderen van opgehoopte dode huidcellen, zorgt dit product meteen voor een goede vochthuishouding en beterde huidstructuur.

2018-08-23T15:04:28+00:00

Geraardsbergen

Solleveld 52
9500 Geraardsbergen

Phone: +32(0)54.25.05.31

Mobile: +32(0)483.42.37.44

Web: www.deskinkliniek.be

Bereikbaar van MA tot VR
van 10h – 22h
Enkel na afspraak

%d bloggers like this: